Resan mot EM. Vem är Rickard Hagman?

Hej och välkommen! Va kul att du tittade förbi 🙂
Jag tänkte med detta inlägget berätta lite kort mig själv, vem jag är och hur min resa in i träningsvärlden började.

Mitt namn är Rickard och jag bor idag i Alingsås med min sambo Carolina. Vi bor i ett mysigt radhus tillsammans med en liten fluffig vit hund, som vi älskar väldigt mycket.
Inte långt ifrån vårat hem ligger gymmet (Alingsås Hälsostudio) där jag jobbar som Personlig Tränare och Massör. Jag trivs väldigt bra där och är samtidigt väldigt tacksam för att få vara bland så många fantastiska människor varje dag. När jag började jobba som PT för många år sedan var mitt största driv att få jobba med att hjälpa andra. Förbättra deras livskvalité med bra kost och rätt träning för att senare få dela deras glädje från resultaten de fått. Detta är något som driver mig mycket än idag och fler och fler behöver någon som visar dem vägen oavsett om det är att komma igång och ta första steget, eller att vägleda dem mot en tävling.

https://www.instagram.com/p/BFvqn6HxgRf/?taken-by=rickard_hagman

Uppväxten

Jag är uppväxt på en liten gård utanför Vårgårda som mina förändrar byggt upp med åren. Mamma jobbar inom vården medans pappa varit Naturfotograf sedan han var yngre. Både Inger och Tore är fantastiska på det de gör och pappa hör idag till en av de främsta i Sverige inom Foto. Det har alltid varit en stolthet att pappa varit så framgångsrik, men samtidigt förstod vi som barn att det inte kom av en slump då han jobbade hårt och brann verkligen för det han gjorde. Hans vänner berättade dessutom ofta för oss hur fantastisk han var med kameran och på sina föreläsningar, att han var väldigt duktig men samtidigt ödmjuk i sin framgång. Detta har definitivt påverkat mig på många sätt hur jag själv velat vara som person.

Som små fick vi ofta höra att: ”man kan vara duktig, men man skall aldrig skryta. Hellre låta andra se det och ge dig beröm om de vill.”

När jag yngre så hade jag ingen aning om vad jag ville göra med mitt liv eller vem jag vill bli. Jag visste inte riktigt vart jag hörde hemma. Men jag visste att jag hade det i mig att bli bra på något bara jag hittade något som satte igång den där elden inom mig. Första intresset som jag fastnade för blev Skateboard, som senare utvecklades till även inlines och snowboard. Man kollade filmer och läste böcker och ville lära sig allt det fanns för att bli så bra som möjligt. Senare kom datorn in i mitt liv. Det blev en ny värld som öppnades upp och följden blev massor av spelande, och jag lade ofantligt många timmar på att spela Counter-Strike och World of Warcraft. Tyvärr var ju inget av detta något som drog in några pengar tyvärr (på den tiden) så mina föräldrar var på mig hela tiden att ”gå ut och gör något vettigt istället”. Idag finns det ju dock de som lever på att spela dataspel 🙂

Första besöket på gymmet

Bildresultat för powergym vårgårda

När jag var ca 14 år gammal köpte Mamma ett gymkort till mig på det lokala gymmet, som då hette Power-Gym. Det var ett ganska ordinärt gym, men det hade allt man behövde. Det drevs på den tiden av en man och hans fru. Tony var ganska musklig på den tiden, och det fångade genast mitt intresse vad man kunde göra med sin kropp med rätt träning. Men trots detta så var jag ganska lat tonåring och tycka fortfarande det var skönare att sitta hemma i datorstolen och spela mina spel som jag då tyckte jag fann mest utveckling i 😉
Det var några, men väl utspridda, gymbesök första åren därefter och jag var nog närmare 19-20 år innan jag började träna regelbundet och intressera mig mer för det. Gainer och kreatin stod dagligen på kosan

var ständigt på morsan att laga mer och mer mat så man kunde få i sig all näring man behövde. Hon tyckte nog det var väldigt märkligt när hon såg hur mycket jag åt och samtidigt lite orolig för vad alla dessa pulver var som jag tog in i min kropp. ”Är det verkligen bra, behöver du äta såna där pulver? Ät riktig mat istället!” Men hon hade ju ingen aning vad det var och såklart gör det en förälder osäker och orolig.

Jag hade väldigt svårt att gå upp i vikt som yngre, hade alltid varit liten och smal. Under skoltiden var jag alltid den kortast i klassen och fram tills gymnasiet var jag nog även bland de tunnare. Detta förstärkte nog även min osäkerhet och att jag var ganska tillbakadragen som person. Men med tiden förstod jag att med rätt träning och bra kost så kunde jag påverka detta åt det hållet jag ville, och en dag kanske även jag kunde ha stora muskler som gymägaren Tony.
Tur var dock, att jag verkade ha ganska lätt för att bygga muskler. Min kropp svarade snabbt på styrketräning. Redan efter ett år med bra träning så hade jag lagt på mig flera kilon med muskler och lyckats bibehålla en låg fettprocent.

Lyssna och få TIPS & TRIX  av Rickard i FANTASTICPODDEN!

Detta blev såklart något som sporrade mig ytterligare och mitt intresset för sporten ökade snabbt med åren. Från att vara en lat och jobbig tonåring/spelnisse så började jag min resa mot en gladare, starkare och mer energifylld person. Nu i skrivande stund så är jag väldigt tacksam för att jag inte gav upp på vägen, att jag erektions problema hittade styrkan inom mig att fortsätta och nöta på och göra denna stora livsstilsförändring.

Detta var detta som var starten på min aktuella resa mot det Europeiska Mästerskap i maj 2017.

unnamed2

Tack så jätte mycket för att du tog dig tid och läste.
Jag hoppas kanske detta gav lite inspiration någon där ute och till din egen satsning.
Ha en fantastisk dag så hörs vi snart igen!

20161031_153346

By | 2018-04-08T22:11:16+00:00 juli 18th, 2017|Uncategorized|Kommentarer inaktiverade för Resan mot EM. Vem är Rickard Hagman?