fbpx
joar2017-07-23T10:53:14+00:00

Joar

Hej!
Mitt namn är Joar, jag är 24 år gammal och tävlar i Classic Bodybuilding.
Jag tänkte berätta lite om mig själv, vad som fick mig att börja träna och vad som senare fick mig att bli intresserad att någon gång tävla i denna sport. Framtida planer, mitt fantastiska samarbete med Fantastic Line osv.
Så.. Hur började allting egentligen?
Jag har alltid varit väldigt intresserad av träning och motionering av olika slag. Som liten testade jag på många olika sorters kampsporter, motorsporter och älskade att vara ute och springa. Dessvärre älskade jag även datorspelandet och det var tyvärr det senare som fick min största uppmärksamhet som ung tonåring. Jag blev väldigt ohälsosam i min livsstil och chips och cola, pizza och godis blev en daglig rutin till datorspelandet. Jag hade min grundstyrka sedan innan men jag la på mig en hel del onödiga kilon och mådde inte alls bra med min kropp och min självkänsla var i botten.

När jag var 14 år, sommaren mellan 9an och gymnasiet så började jag röra på mig mer igen och i 1an i gymnasiet så började jag träna kontinuerligt på gym. Jag fick en vän för livet som jag tränat större delen av mina aktiva år i gymmet med och jag gick ned en heeel del i vikt.
Mitt självförtroende och min självkänsla kändes bättre och bättre, o mina krav blev högre och högre.
Nästa mål var att bygga en hyfsat okej beachform vilket kom ganska snabbt och därefter ökade bara kraven och målen på mig själv med tiden som till slut ledde mig till scenen 10 år senare.
Styrketräningen blev mer än bara motionering och ”träning”, det blev en del av mig och jag kunde inte vara ifrån gymmet och så har det varit enda sedan jag tog mina första steg in för 10 år sedan.

Jag har nog haft suget att tävla de senaste 5-6 åren men har inte tagit tag i det förrän förra våren då jag beslöt mig för att tävla hösten därpå.
Jag kom i kontakt med Anders Lundgren och det var bland de bästa besluten jag tagit i min träningskarriär, därefter blev det bara bättre och bättre!
Dieten rullade på och jag kammade hem en 1a plats på SM-kvalet i Classic Bodybuilding, följt av en 2a plats på SM i Classic Bodybuilding -180 Seniorer.
Allting gick mycket bättre än vad jag hade trott och även om jag har svårt att se det själv ibland så har jag en väldigt bra fysik och har nu planer på att komma ut internationellt.
Kanske till och med testa på den nya divisionen Classic Physique där jag också får väga lite mer.

Efter tävlingssatsandet i höstas så blev jag en stolt samarbetspartner och ambassadör för Fantastic Line som nu hjälper mig i vardagen och i träningen med alla dess fruktansvärt goda och kvalitativa kosttillskott.
Allt ifrån produkten LUGN som får mig att varva ned på kvällarna efter en häktisk jobb och gymdag, till proteinpulvret STARK och aminosyrorna BÄTTRE som jag tar dagligen för att ha ett stadigt flöde av aminosyror och täcka upp mina proteinbehov.
VITAL är även en stor hjälp till min vardag som hjälper mig att få i mig alla vitaminer och mineraler som jag lätt kan missa då jag inte alltid får i mig alla grönsaker som min mamma sa åt mig att äta när jag var liten haha!
Självklart är detta bara en del av alla de tillskott från Fantastic Line som hjälper mig på min resa.

Vad händer just nu och vad står på schemat för mig 2016?
Just nu fokuserar jag på att stärka upp min rygg och mina gluteus som jag tappat en hel del i pga mitt diskbråck och mina diskförskjutningar.
Jag har också nyligen signat med Team Better Bodies och kommer tävla för dem i fortsättningen men med Anders Lundgren vid min sida.
O de tävlingar som står på min agenda 2016 är SM, tyngre IV och om det går riktigt bra där så möjligtvis 2-3 tävlingar ytterligare. Vi får helt enkelt se vad framtiden har att bjuda på, men en sak är säker och det är att jag kommer komma in med ännu bättre kvalitet och ännu vassare form än sist!

SE HUR VI KAN HJÄLPA DIG